Portobelle’s zijn goed geschikt als voorgerecht. Deze grote champignon kan uitgehold en makkelijk  gevuld worden . Ze zijn bij A.H, natuurwinkel en gespecialiseerde groenteboer meestal wel te koop.

Citroenen koop ik graag biologisch,omdat je de schil ook vaak gebruikt ( De schil wordt normaliter ingesmeerd met chemische middelen om deze te laten glimmen).

Dit voorgerecht is voor 4 personen :

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Kook  4 portobello’s 2 min. in ruim water met 1 eetl. citroensap.Daarna met open kant laten uitlekken op keukenpapier.
  • De 150 gr. kruidenroomkaas los kloppen met 2 eidooiers.
  • Het eiwit stijfkloppen met snufje zout en door roomlkaasmengsel roeren.
  • Vul de portabello’s hiermee en zet ze in een ovenschaal (ingevet met olie\boter).
  • Bak ze in 20.min.gaar en goudbruin
  • Neem gemengde sla (naar keuze, evt met witlof in reepjes), verdeel dat alles op de 4 borden.
  • Strooi wat blauwe druiven, geroosterde walnoten over de salade.
  • Maak dressing van : 40 ml (wittewijn)azijn, 100 ml extra vierge olijfolie ,klein sjalotje of rode ui in zeer kleine stukjes,1 eetl. mosterd (grove  is erg lekker) ,2 tl honing ,gemalen peper en evt.zout.
  • Leg de portobello op de salade en giet de dressing over de salade .

Dit recept bevat geen:
Gluten
-Conserveermiddelen en\of  kunstmatige smaakversterkers

Advertenties