Dit heerlijke (voor)gerecht wil ik jullie niet onthouden.

Ook erg  leuk om te maken , de geur is zeer veelbelovend en het kost niet veel tijd. De boter die ik gebruik is conserveermiddelvrij (biologische margarine vd natuurwinkel  of roomboter)

  • Laat 4 plakjes bladerddeeg ontdooien.
  • Verwarm 1 eetl.boter, fruit de 3 rode uien daarin, lichtbruin bakken.
  • Voeg 100 ml rode port en 2 eetl.rietsuiker toe en laat het al roerende inkoken.Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Wat af laten koelen en oven op 180 C voorverwarmen.
  • Taartvormpjes (of 1 grote vorm) invetten met boter en evt bloem.
  • Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Verdeel de uien over de bodem en de plakken brie (evt camambert)
  • 30 gram  gehakte walnoten (niet te fijn hakken)en 4 takjes tijm of gedroogde tijm uit potje erover strooien en de taart in 20 min. gaar en bruin bakken.

Suggesties om dit gerecht te combineren:

– Een peterseliesoep met champignons  als 1e menugang. – Een salade van gemengde sla , zachte geitenkaas en peer bij het taartje met brie als 2e menugang. – Een runderstoof ( ook met port)  in de romertopf of braadpan en witlof uit de oven (recept Jamie O, gestoofd met sinaasappelsap ) past er erg goed bij. – Het nagerecht was passend voor de sinterklaastijd waarin we zaten : pepernoten tiramisu!

Wijnadvies: een rode, volle wijn. Wij dronken hierbij een zuid-afrikaanse wijn , intense smaak en rijp zwart fruit . Rode port kan natuurlijk  ook goed.

Dit recept bevat geen: – Conserveermiddel – Kunstmatige  smaakversterker

Advertenties