Mijn man Jaap en ik zijn in sept. 2010 omdat we 25-jaar getrouwd waren naar Sardinie geweest.

Wat hebben we genoten zeg! Eerst een paar dagen B&B in Cagliari ( www.lapeonia.com) , zeer gastvrije mensen en mooie kamer, een aanrader dus. Eind vd dag heeft onze gastheer ons door de stad gereden en snel de mooiste plekjes laten zien van de stad, zodat we de vlg .dag goed wisten waar we heen wilden . Die eerste avond zijn we op aanraden van de eigenaar naar een Ristorante Pizzeria (Zelig) geweest en hebben een uitgebreide tapas gegeten , lekker veel vis, voor het eerst een slak geproefd 🙂

De temperatuur was zo fijn daar, ’s avonds laat nog in een blousje over straat zonder het benauwd of warm te hebben. De stad Cagliari was ook erg mooi, ook daar hebben we de volgende dag heerlijk gegeten, ja die Italianen kunnen leker eten maken ,helemaal mijn smaak!

In ons appartement, in het dorpje Villaputzu hadden we geen lekker koffie en gingen dus in de ochtend naar het dorpje cappuccino langs de weg halen. Wat een leuke gewoonte dat veel italianen buitenshuis koffie gaan drinken en even daar gaat zitten of staan.100_0982

Stranden met superblauwe zee en op sommige stranden waren we soms zelf alleen. Veel natuurschoon en mooie stadjes bezocht en veel uit eten geweest.

We hebben een dag afgesproken met vrienden die ook daar op vakantie waren en hebben heerlijk veel gelachen met elkaar en ervaringen gedeeld van dit mooie eiland. Natuurlijk zijn we samen uit eten geweest en ook dat was weer voortreffelijk.

100_0914100_0917

We hebben veel natuurschoon gezien waarvan ook deze mooie grote olijfboom die al heel wat jaren oud was. Olijven en Italie, die horen bijelkaar! We hebben veel soorten en olieen geproefd, erg smaakvol!

100_0966

Wij hollanders staan te popelen om om 20:00 te gaan eten maar dan ben je echt de eerste.Hier konden we lekker halfbuiten zitten , was lekker rustig want binnen werd er t.v (voetbal)gekeken en gegeten door de plaatselijke bevolking.

100_0976100_0979

Jaap heeft een pizza met 4 kazen en ik Penne met zalm mmmmh!

De laatste nacht hebben we in een hotel overnacht  in Cagliari zodat we dicht bij het vliegveld waren. Eind vd dag hebben we daar op een terras gezeten van een wijnbar. Deze was gespecialiseerd in allerlei wijnen en konden zo genieten onder het genot van goede wijn vd drukke straten van Cagliari , we hadden beide een boek mee en vermaakten ons prima.

Het Italiaanse eten  heeft zeker mijn voorkeur. Regelmatig kook ik dit thuis en we gaan graag naar een italiaans restaurant voor de lekkere risotto’s, tapas, pasta’s en pizza’s. De  italiaanse wijnen smaken daar overigens ook erg goed bij. Hoop in de toekomst nog een keer naar  Rome te gaan , rijk aan cultuur en architectuur. Ja en heerlijk eten zal daar ook zeker bijhoren!

Advertenties