Deze spaghettisaus maak ik al zo’n 20 jaar en het verveeld eigenlijk nooit. Dit komt ook omdat jezelf naar eigen inzicht ingrediënten toevoegt en de hoeveelheden dan nog wel eens verschillen en dit de smaak beïnvloed.IMG_6934

Recept voor 4 personen:

  • Rul 250\300 gram rundergehakt (liefst biologisch) in grote wok of braadpan
  • Voeg 250 gram witte champignons in plakjes  toe en deze meebakken.
  • 1 teen knoflook in kleine stukjes hakken of door de pers doen en erdoor roeren.
  • Ondertussen een grote prei en 1 rode paprika , 1\2  courgette evt bleekselderij in  ringen of  plakjes\stukjes snijden. Als je dit niet zo snel kan dan dit van te voren snijden en klaarzetten , stressen is niet nodig nl :).Dit alles bij het gehakt en champignons voegen en roerbakken zo’n 5 min.
  • Dan een eetl.met gedroogde italiaanse kruiden erdoor doen (mag best flink wat zijn , geeft heerlijke smaak nl) 4-8 druppels tabasco (pepersaus) , 1 laurierblad , klein blikje tomatenpuree  ( evt tomaten puree uit fles of potje kan ook maar let op de ingredienten, er mogen alleen tomaten en zout inzitten , verse tomaten of tomaten stukjes uit blik kan ook )
  • 2 eetl. bloem over de groenten strooien, bij glutenvrije saus dit achterwege laten.
  • Dan 1\2 liter water toevoegen en 1 boullionblokje ( van Zonnatura of natuurwinkel) . Als je tomatensaus hebt gebruikt heb je bijna\ geen water nodig om saus te maken.
  • Dit alles laten pruttelen ( lage temp. dus)  liefst met deksel op de pan  ongeveer 20\30 min.
  • Proef de saus en  voeg zonodig  peper of zout  toe
  • Bij glutenvrij dieet kan je als je de saus te dun vind dit  binden met maizena
  • 400 gram meergranen, volkoren spaghetti  erbij serveren , geraspte kaas (grana padano) of biologische geraste kaas over de spagetti strooien, hoort er helmaal bij (niet voor melkvrij dieet ).

Bij spaghetti smaakt een sla  erg goed . Liefst gemengde sla met rucola aangemaakt met etra vierge olijflie ( evt. paar drupels truffelolie ) peper\zout zongedroogde tomaarjes, geroosterde pijnboompitten en fetakaasblokjes.
Komkommer met tomaatjes en klein beetje mayonaise en peper \zout is ook prima.
De mayonaise van Calve uit pot is zonder conserveermiddel ( andere soorten van Calve bevatten dit wel) en anders mayo’s van natuurwinkel (smaken ook erg goed)
Niet aangemaakte rucola over de spaghettie strooien is zeer smaakvol en minder vet !

IMG_6936

Dit recept bevat geen :
Gluten (bloem achterwege houden)
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterker
Melk (kaas achterwege houden )

Advertenties