Vandaag weer eens linzensoep gekookt, dit was zeker een paar jaar geleden. Even weer wat anders , erwtensoep heb ik ondertussen regelmatig gemaakt en soms is zo’n maaltijdsoep handig om te maken, lekker alles in een pan.

Allerlei recepten naast elkaar gehouden en uit deze combinatie aan ingredienten is de soep onstaan.

linzensoep 006

Dit recept is voor 6 personen.

  • Kook 300 gram linzen 45 min. ( eerst in zeef afspoelen) in 1 liter water met 2 boullionblokjes (Zonnatura of natuurwinkel) evt. met een (biologisch) schouderkarbonade erin. Als er wat water verdampt tijdens koken , wat water toevoegen.
  • Voeg 1 liter tomatensap, 1 gesneden prei , 1 rode paprika (stukjes) en 3 stengels  bleekselderij(in plakjes) toe. Evt. kan je ook soepgroenten toevoegen ipv. genoemde ingredienten.
  • 200 gr. (biologische) rundergehakt balletjes, gekruid met zout , peper en nootmuskaat erbij doen. Dit kan ook vervangen worden door rookworst .
  • Dit alles nog 20 min. zachtjes laten koken.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen

Erbij serveren: verse stokbrood( evt glutenvrij) met roomboter of rode pesto.

Dit recept bevat geen:
conserveermiddelen
kunstmatige smaakversterkers
gluten
melk

Advertenties