Dit recept heb ik van vriendin Elja gekregen en vorige week gekookt. Heerlijke stoofpot met korte bereidingstijd maar wel lekker.Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd, stevig ,alles in een pan en makkelijk te bereiden.

Recept voor 4 personen:

  • Giet wat (milde)olijfolie in grote braadpan en fruit daarin 2 rode uien en 2-3 teentjes knoflook en paar minuten.
  • Voeg 4 ons biefstukreepjes of blokjes hierbij met 3tl kaneelpoeder,1 tl paprikapoeder, 2 tl korianderpoeder ( ketamboer) en bak het vlees rondom bruin.
  • Voeg 40 gr.tomatenpuree en 400 gr. tomatenblokjes  toe (uit blik of vers)
  • Daarbij een 1 bouillionblokje (Zonnatura of biologisch), 500-700 gr.voorgekookte krieltjes en wat water zodat het vlees en aardappeltjes net onder staan.
  • Laat dit met deksel op de pan 15 min.pruttelen.
  • Voeg dan 2 courgettes in stukjes of reepjes erdooren kook dit 5 min. mee.Niet veel  langer want dan worden ze te zacht.
  • Proef of er nog zout , peper toegevoegd moet worden en of alles gaar is.
  • Garneer het gerecht evt.met verse koriander (of uit diepvries).
Advertenties