De knolselderij is een echte Hollandse wintergroente die v.a nov-febr ongeveer goed verkrijbaar is, van de koude grond.
Deze knol uit de selderijfamilie is erg lekker in soepen, sauzen en in combinatie met andere groenten. Jamie Olivier heeft zelfs een  recept van knolselderijsalade, ooit heb ik die gemaakt voor een etentje, was zeker bijzonder en lekker.

Hier een recept voor 4 personen voor soep:

  • Verhit 3 el. olie of 40 gr.roomboter en fruit daarin 2 genipperde uien en evt. teentje knoflook .
  • Voeg de in blokjes gesneden halve knolselderij en bak dit even.
  • Voeg iets water toe zodat de groente net onderstaat, 2 groent-of kippenbouillonblokjes (Zonnatura of bio ) 5 jenenverbessen, gekneusd en in kruiden-of theeei  (kan ook zonder deze bessen, dan wat  tijm gebruiken ) en 3 laurierblaadjes. Laat dit alles 25 min. zachtjes koken.
  • Met staafmixer pureren en dit met heet water aanvullen tot 1 liter. Dit even doorkoen en evt. op smaak maken met peper.
  • Evt met bladselderij of peterselie garneren.

Deze soep is lekker met uitgebakken spekjes, gebakken of gedroogde paddestoelen, gehaktballetjes . Zelf vind ik gebakken amandelen in stukjes of schaafsel er erg lekker door, maar kinderen vinden dit vaak minder lekker.
Meergranen stokbrood  o.d met veenbessen-of paddestoelnpate erop smaakt hier echt goed bij !

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
kunstmatige smaaakversterker
Gluten
Suiker

Advertenties