Lasagne eten doen we graag als gezin, kost wel wat tijd om het te bereiden maar het genieten hiervan is groots.
De laatste tijd maak ik graag wat variaties op het recept wat ik eerst altijd maakte (van spaghettisaus en bechamelsaus).
Hieronder een bijzonder lekker recept met een zachte smaak van tomaten en groenten en verse basilicum.

Dit recept is voor 6 personen:

  • Bak in een grote braadpan 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 stengels bleekselderij. 1 prei. 200 gr champignons, 1 courgette ( gesneden )in wat olijfolie. bak dit 10 min.
  • Roer dan 500 gr. rundergehakt en 2 blikken tomatenblokjes (a 400 gr) erdoor. Gedroogde Italiaanse kruiden (of evt alleen oregano) naar smaak toevoegen.
  • Peper en zout toevoegen naar smaak en laat dit 45 min. pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op  190 graden.
  • Roer door 400\500 gr crème fraiche de blaadjes van ong. 15 gr verse basilicum (houd er 8 over voor bovenop de schotel) en evt. wat Parmezaanse kaas (40 gr, of andere biologische kaas) geraspt. Evt. zout en peper toevoegen.
  • Evt.de 250 gr.( wat meer kan ook prima) lasagnebladen voorkoken, blanceren in kokend water met olie 3-4 min. Dan kan de oventijd wat verkort worden .Daarna even de vellen  droogdeppen.
  • 1\3 vd groentesaus in ovenschaal doen, dan laagje lasagnevellen, 1\3 deel vd crème fraiche daarover gevold door wat geraspte kaas. Herhaal dit nog 2x en besluit met laagje crème fraiche en wat geraspte kaas.
  • Snijd een tomaat en verdeel  deze er bovenop  Leg de laatste 8 blaadjes basilicum er ook op.
  • Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie  in de oven zo’n 20 min. Verwijder dan het folie en laat de lasagne nog 30 min. garen.
  • Controleer alvorens uit de oven te halen of de lasagnebladen gaar zijn , met vork of breinaald.

Een gemengde rucolasla smaakt hier heerlijk bij. Met dressing van olijfolie (extra vierge) zout,peper en geroosterde pijnboompitten, evt. feta blokjes.

IMG_4352

Op andere manier lasagne maken :
Hiervoor kan je de Italiaanse spaghettisaus  nemen en evt. bechamelsaus erbij maken  en zo lagen maken.

Dit recept bevat geen:

Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Suikervrij

Advertenties