Jaarlijks gaan we met de vrouwen van onze bijbelkring een weekendje uit .
Eten heeft ook in zo’n weekend een prominente plek en koken samen en maken lekkere hapjes klaar. Verder doen we ook workshops op kunstgebied , zo er komen soms erg mooie kunststukken naar voren. Veel praten, wandelen , bijbelstudie en genieten van elkaar, zijn wel de ingrediënten van zo’n weekend.

In 2013 , November zijn we in Scherpenzeel geweest. lekker dichtbij maar dat was wel praktisch dit keer.
Thema: “de Bron” . Weer veel  gezelligheid, veel gedachten en gevoelens delen  , kokkerellen, meditaties  rond thema en de DISC -test besproken. Ook een klompenpad bedwongen , was wat drassig maar fijn zuurstof binnengehaald.Scherpenzeel vr.weekend 2013 groep
Creatieve workshop van Nelleke (www.nellekebos.nl):
Met strijkbout en was een creatie maken op (foto) papier.
Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 262Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 275

Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 281

Zaterdag hebben we heerlijke chutney gemaakt, het recept zal ik op de weblog zetten. Erg smaakvol als hapje bij  kaasplankje en bij de maaltijd bij kipfilet etc.
Vijgen-dadelchutney en Abrikozen\pruimen chutney.

Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 080 Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 088

Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 157

In 2011  April ,zijn we naar Zuid-Limburg geweest in een prachtige vakantiewoning. Het was voorjaar en al lekker warm en genoten op het gazon van heerlijk verse munt thee met gebak (Limburgse vlaai natuurlijk).

100_1165limburg Nel

100_1185

We kregen een workshop van Nel (www.nellekebos.nl ) over het thema en zijn aan de slag gegaan met verf en penseel. Erg leuk om te doen.
Nelleke heeft ons symbolisch  geschilderd  , zie het mooie resultaat …….

DSC01170

Wandelen in Limburg , af en toe even uitrusten en dan weer verder!
Wandelen in Limburg , af en toe even uitrusten en dan weer verder!

Het weekendthema van 2012  April   was “dromen” We  hebben (droom) advocaat gemaakt met elkaar. Een vriendin heeft al de spullen hiervoor en door haar werden we opgeleid tot advocaatmaaksters.
Erg leuk om te doen met elkaar,  je hebt heel veel eieren nodig, brandewijn  en………. Het is best secuur werk maar het was gelukt en hebben er heerlijk van gesmuld.

Dit keer waren we  in een Landal park in Holten.

blog foto advokaatblog foto vriendinnen weekndblog advokaat

Dit weekend zijn we met creatief bezig geweest met allerlei soorten krijt en hebben ons best weer gedaan. Voor zoon Leon die wat maanden later zou trouwen met Mirjam heb ik een krijttekening gemaakt , leuk om te doen en hen op die manier iets  mee te geven wat hun relatie mag symboliseren.

2010: Huisje bij Theehuis in Twente. Zeer gezellige huisjes zij  dit bij het fantastische theehuis Dennenoord. We zijn hier al eerder eens geweest . de moeite waard om nog een keer er heen te gaan.www.theehuisdennenoord.nl

We hebben daar in Ootmarsum een aantal galeries bezocht  o.a. van  Ton Scholten, Galerie Twaalf en nog heel veel anderen bijzonder mooie tentoonstellingen.

In 20o9 hebben we een huisje gehuurd op een Landal green park op de Veluwe. Met 6 vrouwen weer. De locatie was niet heel bijzonder jammer genoeg Een weekend waarin iedereen (behalve ik ) aan het breien is geslagen, bijzonder komisch :). Qua eten heb ik niet veel materiaal meer . Wel hebben we flink doorgepraat over wie je bent, karakter, gaven \ kwaliteiten en hoe de ander je ziet. Voor elkaar hebben we een groot karton gemaakt met allerlei plaatjes wat  de ander typeert en dat besproken.

Aafke, Wineke en Nel en maar breien.
Aafke, Wineke en Nel en maar breien.
"wat zie jij van de ander?"
“wat zie jij van de ander?”

2008: Heerlijk uitgewaaid op Texel.

2007 maart: Een gezellig huis houten huis in Winterswijk hadden we dat weekend, We hebben daar geboetseerd , weer een nieuwe ervaring voor enkelen onder ons. Voor mijn dochter die toen ging trouwen heb ik 2 duiven gemaakt.
Rond een meer vlakbij het huisje hebben we flinke wandeling gemaakt en van een  high thee genoten  in een restaurant in Aalten. Dat viel wel in het niet vergeleken bij het thee huis Dennenoord maar ja, gezellig was het wel .

2005 november : de eerste keer dat we met elkaar op stap gingen. Wat was het leuk  en waardevol , zo leuk dat we dit elk jaar zijn gaan doen. Huisje gehuurd bij het Theehuis Dennenoord in Nutter ( Twente) .
We hebben  elkaar opgemaakt , maskertjes op gedaan,  over kleuranalyses gedebatteerd  etc.
Geschilderd en bijbelstudies gedaan. Verder veel gedeeld en gepraat.

Advertenties