Een uitdaging was het: Knolselderij frituren!
Smaakt  erg  lekker en er hoeft geen zout of mayonaise bij om het lekkerder te maken. Nou , gezonder product uit het frituurvet is er niet.
Dit was erg lekker bij de kalfsstoofpot en waldorfsalade (ook knolselderij)  en witlof uit de oven met bio katenspek. We hebben ervan genoten tijdens dit etentje in huize Ebbers.

Dit recept voor  4 pers. stond in de” Delicious”  (maandblad voor kookliefhebbers)  jan.2013:

  • Schil  1 knolselderijknol (liefst biologisch) en snijd deze in plakken van  1 cm tot 1,5 cm dikte en daarvan staafjes  ( zoals patat)
  • Was de frieten en dep ze droog
  • Verwarn frituurvet of arachideolie (aardnotenolie) tot 170 gr. en bak de frietjes in 2 delen 7 min. voor (laat ze niet te donker worden)
  • Laat ze uitlekken
  • Verhoog de temperatuur tot 190 gr. en bak ze dan eventjes tot ze warm en mooi bruin zijn.

Houd je van pittig gekruid eten en bak je dit liever in  de oven dan is  dit recept ook een mogelijkheid:

  • Oven op 180 gr voorverwarmen
  • Kook de knolselderijfrietjes 3-4 min. laat ze uitlekken.
  • Hak 2 -3 eetlepels peterselie en meng met 6 eetl. olijfolie
  • Meng met een uitgeperst knoflookteentje en een eetl.komijnzaad en zeezout (of  met tijm , rozemarijn, Provençaalse kruiden , paprikapoeder) 
  • Roer de knolselderij door de marinade en bak de frietjes op bakpapier in de oven  ong. 30 minuten , draai ze een keer om.

Dit recept bevat geen:
Kunstmatige smaakstoffen
Conserveermiddel
Gluten
Suikervrij

Advertenties