Laatst heb ik een 5-gangen menu voor vrienden gekookt en het nagerecht was deze heerlijk citroentaart.
Ideaal om van te voren te bereiden zodat je niet alles tegelijk hoeft te doen. Het recept komt uit het blad “boodschappen”.

De citroenen die ik heb gebruikt zijn biologisch omdat de buitenkant normaal gesproken flink bespoten zijn en de bedoeling was dat we deze citroenen met schil geheel en al op zouden eten. dat is niet gebeurd….. de schil was te taai vonden we maar de smaak was wel lekker en dat was ook in de taart getrokken. En het oog wil ook wat , de taart zag er prachtig uit.

weblog koken 27 febr 022

De smaak van de taart is echt lekker, een aanrader !

  • Kneed met koele hand een deeg van 150 gr. bloem, 100 gr boter ( roomboter of margarine natuurwinkel) in kleine stukjes,1 eidooier en een snufje zout.
  • Taartvorm(ong 20 cm) of quicheschaal  invetten en met bloem bestuiven.
  • Druk het deeg in de vorm met de palm van je hand zodat het gelijkmatig verdeeld wordt. Zet het in de koelkast .
  • Warm de oven voor op 10 gr.
  • Verwarm 100 gr. suiker met 150 ml water tot de suiker is opgelost en zachtjes laten inkoken tot siroop.
  • Snijd de 2 citroenen in plakken van een halve cm.
  • Leg deze in de siroop en lat ze op lage stand 10.min.koken. Als de schil doorschijnend is uit de siroop halen en af laten koelen.
  • Prik met vork wat gaatjes in deegbodem en bak deze 10 min. voor in de oven .Haal hem eruit.
  • Klop door elkaar: 400 gr. ricotta, 100 ml crème fraiche , 100 gr.witte basterdsuiker, 3 eieren, rasp van 1 sinaasappel , sap van 2 citroenen (of citroenlikeur limoncello, bv.Fiorito is van bio.citroenen.
  • Giet dit in bakvorm op het deeg en bak de taart nog 20 min.
  • Laat de taart afkoelen en leg dan de citroenplakjes op de taart.

weblog koken 27 febr 011

Dit recept bevat geen:

Conserveermiddel

Advertenties