Zondag eten we vaak soep met stokbrood etc. maar voor vandaag heeft een dochter dit recept opgezocht. Viel bij mij in goede aarde : Jamie O en Italiaans , altijd goed!

  • Kneed 750 gr. gehakt (deel rund en deel h.o.h.) met paneermeel of ciabattastukjes (evt. glutenvrije paneermeel), 1 ei, 2  t.l oregano (evt. it.of provinciaalse kruiden) ,1\2 t.l nootmuskaat en mespunt zout en peper. Evt wat citroenrasp toevoegen. Maak ballen (als golfbal ) hiervan
  • Verwarm oven op 200 gr. en zet platte ovenschaal klaar.
  • Bak in koekenpan met olijfolie  1 ( rode ) ui , 2 stengel in stukjes gesneden bleekselderij, en 2 knoflook tenen, laat dit met een deksel op pan 10 min. garen.
  • Voeg blikje tomatenstukjes (evt 1\4 lt water erbij) , wat zout en gemalen peper en laat dit zachtjes pruttelen zo’n 15 min.
  • Bak in andere pan de gehaktballetjes in olijfolie (milde) 5.min, lekker bruin.
  • Schep de tomatensaus in ovenschaal en leg daarop de balletjes.
  • Was een bakje cherrytomaatjes of romaatjes , halveren en in peper en zout wentelen. Leg deze bij de ballen in de ovenschaal.
  • Doe 1 pakje  mozzarella balletjes (of in stukken grote bol) daarbij en verse basilicum blaadjes erbij leggen  naar eigen smaak.
  • Evt. geraspte “Parrano” (Uniekaas is zonder conserveermiddel) of bio-kaas. erover strooien. Zonder is zeker ook zo lekker vonden wij.

Dit hebben we gegeten met sneetjes  ciabatta brood ( turks brood kan ook goed) gedoopt in olijfolie met evt. wat zeezout . gemengde sla van rucola en pijnboompitten, feta kaas en olijfoliedressing.

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel,kunstm. smaakversterker,suiker,gluten.

_DSC2260

Advertenties