Venkel is een groente met een anijsachtige smaak.
Eet je deze gekookt of gesmoord dan is de smaak echt bijzonder. Zelf houd ik er van maar veel mensen vinden het wat typisch smaken.
In de soep heeft het  juist een mildere smaak en is  lekker met de bietenolie.

Voor de spijsvertering werkt venkel verzachtend.

Recept voor 4 personen:

  • Fruit 1 ui even in olie, voeg de 2 grote venkelknollen in stukjes gesneden toe. Bewaar wat loof (lijkt op dille)voor garnering.
  • Giet dan 6 dl water en 2 bouillonblokjes (Zonnatura of biologische) bij de groente en laat het 15 min. zachtjes koken.
  • Pureer 1 gekookte biet met 4 – 6 eetl. olijfolie extra vierge .Doe dit door theezeefje en vang de bietenolie op.
  • Pureer de soep en voeg wat water toe totdat je 1 liter soep hebt.
  • Evt gemalen peper toevoegen en na serveren bietjesolie erover gieten.
  • Garneer met wat loof .

Zalmcrostini’s en een volle witte wijn  (bv.  Wolf Blass yellow  label Chardonnay) smaken hier  perfect hierbij.

Zalmcrostini
Zalmcrostini

Dit recept bevat geen:
Kunstmatige smaakversterkers
Conserveermiddel
Gluten
Melkproducten

 

Dit recept komt deels vanuit het blad “boodschappen”.

Advertenties