Deze taartjes zijn zeer geschikt als voorgerecht of als borrelhapje .  Makkelijk te maken , maar de smaak is daar niet minder om.

Voor 4 personen is dit recept, voor hapjes bladerdeeg in vieren snijden, dan heb je 16 hapjes.

  • Ontdooi 4 plakken bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Snijd 6 pruimtomaten (of aantal cherrytomaatjes ) door de helft en leg ze op bakplaat. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen zw. peper en bak ze in 20\30 min. zacht.
  • Smeer 1 eetl groene pesto (zonder conserveermiddel , verkrijgbaar bij Xenos en natuurvoedingwinkel en A.H. )op bladerdeeg , 2 cm vd rand.
  • Leg 3 halve tomaten  of meer kleintjes op de pesto en mozzarella stukjes \ 3 bolletjes daar weer op.
  • Smeer randen vd bladerdeeg evt in met losgeklopt ei.
  • Bak ze in oven zo’n 15 min.

_DSC0401Dit recept bevat geen:
conserveermiddel
kunstmatige smaakversterkers
geen suiker

Pestopotje van Xenos
Pestopotje van Xenos
Advertenties