Op de camping is het koken echt anders dan thuis: Etenswaren net van tevoren kopen of goed zien te houden in ons piepkleine koelkastje in ons piepkleine caravannetje. Zeker met de hoge temperaturen die we dit jaar hadden.

Fetakaas, tomaatjes  en bosuitjes zijn goed te bewaren, dus vandaar dit recept, ideaal op de camping maar zeker ga ik deze ook thuis weer maken!
Couscous (graanproduct uit Nrd Afrika) hadden ze in Oostenrijk ,ja biologisch en volkoren  nog wel.
Super fijn als je dit naast het bbq vlees\vis wilt eten. Graantjes binnen en makkelijk te maken.

  • Kook 600 ml  water met groentebouillontablet  (biol. of Zonnatura) en giet dit in een kom waar je couscous ( 250 gr) in hebt gedaan  ‘Roer wat door en na een min. kijken of je er nog wat water bij moet doen. Na 5 min. is couscous al geweld en klaar.
  • Grill wat cherrytomaatjes (ong 200 gr )in pan met olie en strooi er gemalen peper over.
  • Voeg bij de couscous 1 in stukjes gesneden paprika (groen, geel of rood), beetje citroensap, 1 bos kleingesneden bosui, 4 eetl.extra vierge olijfolie,
  • Gedroogde bieslook of verse korinader, platte peterselie erdoor roeren. Verse basilicum of munt, rucola kan je er ook goed door doen, net wat je voor handen hebt.
  • Dan 150 gr blokjes fetakaas toevoegen , dat maakt het echt lekker.
  • Op kamer(camping)temperatuur serveren.

Dit recept heb ik deels uit het blad “Boodschappen “.

Bevat geen:
Conserveermiddel
Kunstm.smaakversterker

 

 

 

 

Advertenties