Van restje ( basmatie  fair trade bv.) rijst kan je heerlijke salade maken. Weggooien is jammer en het is makkelijk te bereiden met eenvoudige ingrediënten. Bij veel mensen valt deze salade in de smaak, handig dus als je gasten hebt en  van tevoren goed te klaar te maken.

Recept voor 4-6 personen

  • Verhit (olijf) olie , 2 eetl. in klein pannetje en fruit 1 ui (rood of wit) met 1 of 2 tl kerriepoeder.
  • Doe de lauwe of koude  gekookte  rijst( 200\250 gr) in mooie kom en roer de uiprutje met de olie door de rijst.
  • Doe een halve kipfilet in pannetje  en kook dit met bouillonblokje (Zonnatura of Bio) in 10 min. gaar en snijd in kleine blokjes.weblog aug 010
  • Roer deze door rijst met evt wat gekookte (diepvries) erwten, bosuiringetjes, ananasstukjes (blik :kijk of er suiker in zit als je suikervrij wilt eten. Vaak op het lichte siroop. Del-Monte heeft zonder suiker, vers kan ook). Verse mango kan ook prima ipv ananas.
  • Voeg vers gemalen peper toe en proef of er nog zeezout bij mag. Rode paprikastukjes erbij kan ook.
  • Als het nog wat droog is extra vierge olijfolie toevoegen .Als je liever mayonaise (Calve mayonaise of bio. beide zonder conserveermiddel) eet kan dat ook prima erdoor evt. vermengt met yoghurt voor de magere versie.
  • Evt garneren met verse  peterselie, bieslook  en evt. cashewnoten.

weblog aug 020

Van de bouillon die over was van de kipfilet trekken heb ik soepje als voorafje gemaakt.
wat bleekselderij en wat erwtjes en bieslook erdoor, klaar!

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Suiker
Gluten
Kunstmatige smaakstoffen

Advertenties