Eens per week komt er vis op tafel bij ons . Het makkelijke van een hartige taart is dat je er geen aardappelen o.d. bij hoeft  te serveren. Verse bospeen, sla , komkommer\rauwe worteltjes  o.d maakt de maaltijd volwaardig.
Witte wijn erbij  maakt het helemaal een “feestje”.
Dit recept heeft weinig voorwerk nodig ,  groenten hoeven niet gekookt van te voren.

weblog 29 sept 072

Dit recept is voor 4 personen:

  • Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien, zet oven op 180 gr.
  • Snij 2 lenteuitjes  (bosuitjes\ uiringen) in ringetjes
  • Roer 3 eieren en 200 gr . crème fraiche (slagroom of Alpro  soya cuisine) door elkaar in kom met wat peper.
  • Voeg lente-ui en 3\4 eetl. mosterd toe.
  • Vet een quiche schaal of springvorm van ong 22-24 cm. in met olie.
  • Leg de plakjes bladerdeeg in de vorm, evt iets uitrekken, zodat het een gesloten geheel wordt.

weblog 29 sept 071

  • Leg op de bladerdeeg de 100 of 125 gr gerookte zalmsnippers (of ger.zalm plakken ).
  • Giet  het eiermengsel over de zalm in quiche schaal
  • Bak de taart 30 min.

Tip: Met 200 diepvriesdoperwten (van te voren gekookt met wat zout) is hij ook erg lekker.

 

Dit recept bevat geen:
Kunstmatige smaakversterkers
Conserveermiddel
Koemelkvrij als je soya cuisine gebruikt

Advertenties