Een tas vol handperen uit eigen tuin heb ik laatst gekregen en wist gelijk : “Hier ga ik een perentaart mee bakken”.
Hij is heerlijk, door de amandelmeel (en\of  amandelschaafsel) krijgt hij een verfijnde smaak.

Tegenwoordig gebruik ik regelmatig oerzoet ipv  (riet) suiker. Dit omdat ik niet zo van heel zoet gebak etc. houd  en oerzoet geeft zachte smaak\structuur en kan je minder van gebruiken. Dit is te verkrijgen bij de natuurwinkel.

  • Kneed een soepel deeg van : 200 gr (spelt)bloem of 100 gr bloem en 100gr amandelmeel, 100gr ( roomboter) ,100 gr basterdsuiker of 75 gr oerzoet en 2 eidooiers.
  • Leg even in koelkast in folie.
  • Verwarm oven voor op 180 gr.
  • Verwarm in pannetje 100 g r( room) boter en roer daardoor 100 gr. basterdsuiker of 75 gr. oerzoet en wat citoenrasp
  • Roer hier 100 gr. amandelschaafsel (evt minder als je amandelmeel hebt gebruikt) door en een ei.
  • Schil 5 rijpe peren en snijd door de helft en ontdoe deze van het klokhuis.
  • Vet quicheschaal of springvorm van ong. 23 cm. in met boter.
  • Bedek bodem met deeg. en leg de peren met de bolle kant in de schaal.weblog 16 okt 039
  • Giet de verwarmde boter met de ingrediënten over de peren en het deeg heen
  • Bak de taart in het midden van de oven  ong. 45 min.

weblog 16 okt 043

Advertenties