We hebben heerlijk gesmuld van deze kipstukjes. Uit de oven , krokant en niet vet.
Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 008

  • Verwarm de oven op 180 gr.
  • Snijd 400 gr kipfilet in 4 lange repen en dan in 12 stukjes en bestrooi met klein beetje zout.
  • Kluts een ei met 200 ml karnemelk in en kom en leg de kipstukjes erin.
  • Meng in keukenmachine of met de hand:
    50 gr. geraspte kaas (bv Parranno van Uniekaas, bio.kaas),  5 takjes peterselie fijngesneden, paneermeel of 3 broodsneetjes, 4 takjes koriander fijngesneden of andere verse kruiden zoals bascilicum, dille, beetje citroenrasp evt. wat zout en veel peper.
  • Doe de paneermeel in schaal en druk de kipfiletstukjes erin en paneer ze rondom.
  • Doe bakpapier op bakplaat en leg daar de stukjes kip op.
  • Bak dit in 25 min. gaar en krokant.
    Koken oktnov vrouwenweekend Scherpenzeel 002

Voor de dip:

  • Meng 4 volle eetlepel Griekse yoghurt in kom met 2 volle eetl. mayonaise  (Calvépot of natuurwinkel), verse kruiden (bv bieslook en peterselie) zout en ( cayenne ) peper  naar smaak. 1 teentje verse knoflook erdoor is ook erg lekker.

 

IMG_4367.JPGDit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterker

Advertenties