We hebben met vrienden genoten van een heerlijk herfstmenu gisteravond.
Pompoensoep, gevulde portobello , eendenborstfilet met champignons, geitenkaastaartje met peer en biet, rucola-melange salade, chocolademousse met kersen en kirsch.
Hier het recept van de pompoensoep, altijd lekker!

  • Snijd een pompoen van ong. 1000 gr. in stukken en  haal schil eraf.
  • Fruit in pan 1 winterpeen (250 gr) en  2 uien (gesneden) en de pompoen in 5 min in wat olie ( kokosolie kan ook) .
  • Voeg 2 laurierblaadjes, 2 kleingehakte knoflookteentjes en 1 tl komijn (djinten) toe.weblog dec 006
  • Giet een half liter water met 2 bouillonblokjes (Zonnatura of biologische) erbij en laat dit 30.min.zachtjes koken.
  • Haal het laurierblad eruit.
  • Pureer met staafmixer en doe water erbij tot 1 liter. Als het dik blijft wat meer water en evt wat zout en peper toevoegen.
  • Naar eigen smaak kan je toevoegen: Tabasco druppels, verse peterselie , basilicum of  zoals ik heb gedaan basilicumolie.
  • Basilicum-olie : Pureer met staafmixer basilicumblaadjes en olijfolie (extra vierge) met wat zout en peper. Druppel dit in soep.

weblog dec 003

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterker
Melk
Gluten
Suiker

Geïnspireerd door Allerhande en Jumbo kookmagazine.

Advertenties