weblog jan.2014 062

Van een  eenvoudige salade van avocado kan ik genieten bij de lunch of bij een glaasje wijn in de avond.
Laatst waren we met vrienden op een markt in Rotterdam en de marktkooplui moesten van de avocado’s af en hadden een zak vol voor een Euro. Deze moesten gauw opgegeten worden ,want ze waren bijna overrijp.
Zoals mijn vriendin ze toen  klaarmaakte met wat zout en balsamicoazijn waren ze erg smakelijk.
Vandaag heb ik een avocado  gegeten met wat blaadjes basilicum , zout , peper en klein beetje extra vierge olijfolie (kan ook citroensap doen , gelijk tegen het verkleuren, of balsamicoazijn ) . Heerlijk met stokbrood en glaasje rode wijn.

januari 2014 011Deze vrucht is voedzaam en vol voedingsrijke stoffen.
Het is een van de gezondste vruchten , cholesterolverlagend  en beschermt tegen hart -en vaatziekten en te hoge bloeddruk.
Bevat veel vitaminen (vooral B6) en mineralen, kalium, folinezuur en onverzadigd vet.

Hij is rijp als de steelaanzet zacht is. Bewaar hem niet in de koelkast, dan gaat hij te bederven.
Vaak kan je ze eet-rijp kopen in de winkels.

Bij de lunch is de avocado  ook een goede keus: Turks brood met olijfolie  en evt wat zout, kuidenthee, avocadosalade en bakje Griekse yoghurt met geroosterde walnoten. Dan heb je de hele  middag echt geen behoefte meer om te snoepen 🙂

 

Advertenties