Winterpostelein is bestaat uit kleine sappige blaadjes op steeltjes (beetje vergelijkbaar met spinazie).De smaak is wat friszuur.
Ze bevat veel vit.C  en mineralen.

winterpostelein
winterpostelein

V.a. okt. tot april is dit verkrijgbaar in de winkels. Zelf koop ik ze bij de natuurwinkel.
Bij de courgettesoep met bosuitjes en kip was deze taart heerlijk vandaag. Altijd weer een verassing hoe het gaat smaken maar was de moeite waard.

  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Was de 150-250  gr winterpostelein in koud water en blancheer dit 1 min. in kokend water.19 jan. weblog 014
  • Laat dit uitlekken en goed drogen, evt met theedoek droogzwaaien( dit is mijn methode meestal)
  • Bekleed een ingevette springvorm of quicheschaal met 4 of 6 plakjes ontdooide bladerdeeg.
  • Prik met vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi deze met een beetje  paneermeel of bloem.
  • Meng 150-200 gr kruidenroomkaas, 2 of 3 eieren , zakje (100 gr) geraspte kaas (Parranno van Uniekaas, zonder conserveermiddel)  door elkaar met wat peper en evt. klein beetje zout( is niet noodzakelijk)
  • Roer de uitgelekte en fijngehakte postelein door dit mengsel en giet het over het bladerdeeg.
  • Strooi hierop 2 eetl. pijnboompitten (licht geroosterd) overheen en bak dit inde oven . De 1ste 10 min. op 200 gr. en daarna nog 20 min. op 150 gr.

19 jan. weblog 020

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddelen
Suiker
Kunstmatige smaakversterkers

Bron: Lekker Weten, een uitgave van Ekoplaza

Advertenties