Een heerlijke soep met veel verse ingrediënten! Zo gemaakt, een echte vitaminebom. En de smaak van de mediterrane keuken.
Meestal koop ik de aubergine , courgettes en paprika biologisch , dat is goed te betalen. Ligt ook wel aan het seizoen. Deze soep is  prima als hoofdgerecht, met daarbij focaccia- of ciabattastokbrood maak je het helemaal af.

  • Was en snijd 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika3 sjalotjes of 1 grote ui en pers 2 tenen knoflook.
  • Bak de paprika, knoflook, ui een paar minuten in olijfolie. Voeg dan de aubergine, de courgette, eeweblog 29 jan 012n blikje (biologische) tomatenstukjes, 2 eetlepels tijm, 1 groot laurierblad en ong. 75 cl water toe.
  • Voeg zout en peper toe of 2 bouillonblokjes (Zonnatura of biologisch)
  • Breng het aan de kook, laat dan zachtjes 15 minuten sudderen.
  • Verwijder het laurierblad en pureer de groenten met de staafmixer.
  • Voeg water toe totdat je 1,5 liter soep hebt.
  • Snijd wat verse basilicum in stukjes en garneer de soep hiermee.

Dit recept is voor 6 personen.weblog 29 jan 008

Bevat geen:
Gluten
Suiker
Kunstmatige smaakversterkers
Conserveermiddel

Advertenties