Deze gebakken sandwich is vegetarisch, smaakvol en voedzaam . Lekker bij de bv tomatensoep of als lunch.
Het bereiden is gelijk aan de Hollandse wentelteefjes maar deze is met Italiaanse ingrediënten en niet zoet.
Wil je liever wat vlees of vis erbij dan kan dat ook prima.

Voor 4 personen:

  • 8 sneetjes  witbrood ( speltwit of frans\ italiaans witbrood zijn nog lekkerder, glutenvrij of gewoon oud brood, komt dat ook op) beleggen met op elk broodje 2-4 blaadjes basilicum, mozzarella plakjes , 3 zongedroogde tomaatjes. Leg een broodje er bovenop, licht aandrukken.
  • Meng 3 eetl.bloem (evt glutenvrij of speltbloem) met wat zout en peper in diep bord .
  • Roer in 2de diep bord 2 eieren los.weblog 16 febr 124
  • Verhit 1,5 eetl olijfolie in koekenpan op matig vuur.
  • Wentel  het brood door bloem en daarna door de eieren , leg ze in de pan en bak ze ong.  3 min. goudbruin.weblog 16 febr 130

weblog 16 febr 136

Dit is de eenvoudigste en authentieke uitvoering vd Italiaanse sandwich.
Wil je het pittiger maken dan kan je kleine stukjes ansjovis op het brood leggen of salami.
Het brood besmeren met pesto (rood of groen ) kan ook goed.Dit is de eenvoudigste en authentieke uitvoering vd Italiaanse sandwich.
Wil je het pittiger maken dan kan je kleine stukjes ansjovis op het brood leggen of salami.Het brood besmeren met pesto (rood of groen ) kan ook goed.

Dit recept bevat geen:
conserveermiddel
Gluten of tarwe (als je glutenvrij of speltbrood gebruikt)
Suiker
smaakversterkers

weblog 16 febr 117

Geïnspireerd door het kookmagazine  Delicious

Advertenties