Brownies, alom gewaardeerd, de chocolade  voert de boventoon  en dat willen we. Bij de thee , koffie , als nagerecht of als tussendoortje.
Een brownie met minder suiker ,  met oersuiker  is nog lekkerder. Minder zwaar , zeer smaakvol. Het recept hiervoor heb ik nu gevonden en wil dat graag delen met jullie.

weblog 15 mrt 2014 019

  • Verwarm de oven voor op 180 gr.
  • Vet bakvorm ( of lasagneovenschaal )  in van 20×30 ong. ( niet groter, wordt de brownie te dun,te droog ) en bekleed deze met bakpapier.
  • Zet op een pan met net kokend water op het vuur en zet daar een hittebestendige kom in om de  200 gr . pure chocolade (70% cacao) te smelten. De onderkant vd kom mag de bodem niet raken. zie foto voor ook een idee om dit te doen, met zeef erbij)
  • Doe 150 gr. boter ( roomboter  of biol.margarine)bij de chocolade en laar dit alles smelten.
    Dan wat  af laten koelen.
  • weblog 15 mrt 2014 015Klop 4 eieren , een snufje zout . 100 gr oerzoet ( natuurwinkel , gebruik je riet – of gewone suiker dan 300 gr gebruiken.  ) in een beslagkom met de mixer tot het mengsel luchtig is. weblog 15 mrt 2014 026
  • Spatel de afkoelde chocolade door het eimengsel  Daarna 100 gr. ( spelt, glutenvrije ) bloem erdoor roeren.
    Roer dit maar even  zodat het luchtig blijft.
  • Als laatste de 150 gr gepelde walnoot in kleinere stukjes er  door roeren.
  • Schep dit alles in de bakvorm en bak dit gaar ong. 25\35 min. Prik  erin om te kijken of het gaar is, er mag dan geen ongaar beslag aan kleven maar hoeft niet helemaal schoon te zijn , iets “nat ” is het lekkerst.

weblog 15 mrt 2014 032Dit recept bevat geen :
Conserveermiddel
Tarwe of gluten  (dan gluten of spelt bloem gebruiken)
Geraffineerde suiker
Melk

weblog 15 mrt 2014 035

Advertenties