Vijgenpasta:

  • Doe 2 eetl. port of limoncello (citroenlikeur) in een pannetje met 1 eetl (rodewijn) azijn , 1/2 eetl balsamico en wat honing / agavestroop  .
  • laat hierin de 200 gram gedroogde vijgen even gaar koken (10 min).
  • Met en vork even fijn prakken en klaar is de pasta.

Deze vijgenpasta is erg lekker in een voorgerechtje met geitenkaas, abrikoos,parmaham,  rucola en pijnboompitten .

_dsc0074

Chutney

Deze chutney is heerlijk bij  kaas. Vooral bij oude of boeren belegen  kaas. Gerijpte kazen passen goed met de zoetige vijgencompote.

Balsamico-vijgencompote
Balsamico-vijgencompote

Met een goed glas wijn is het helemaal compleet.

Het is erg makkelijk te maken maar dan wel met een handblender ( staafmixer met extra onderdelen zoals kommen met verschillende mesjes en deksels ) of keukenmachine.

  • Snijd van 200 gr. gedroogde vijgen de steeltjes af en halveer evt. de vijgen alvorens ze in de kom te doen.
  • Voeg 2 of  3 eetl. balsamico azijn en 1 eetl  olijfolie toe. Evt. ook wat verse gember , kaneelpoeder, peper, wat kokosbloemsuiker en rode-wijn azijn. Net wat je lekker vind.
  • Pureer dit en maak op smaak met peper en als het nog te dik is voeg je nog wat water  toe.

_DSC0793_DSC0801

 

 

 

 

 

Deze gerechten bevatten  geen:
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Suiker
Gluten

 

Advertenties