Deze mooie spitskool kreeg ik van vrienden uit hun  moestuin.
Gekookte spitskool hoeft van mij niet zo maar roerbakken is des te beter. Een recept via internet  ( a.h) opgezocht en dat wil ik graag met jullie delen. I.p.v. couscous kan je ook rijst hierbij eten , dan is het gluten ( tarwe ) vrij.
Snel klaar en een smaakvol resultaat!

Recept voor 4-5 personen:

  • Bak in wat olie een pond kip ( of lams) shoarma met een ui gesneden en  rode paprika in stukjes, ong 10 min.
  • Voeg 5oo gram gesneden spitskool toe en roerbak dit samen met de kip ong. 4 minuten
  • Strooi  250 gram (volkoren)  couscous in 425 ml kokend water (met klein beetje zout)  en laat dit 5 minuten wellen  en even losroeren.
  • Serveer de couscous apart bij de kip met spitskool.

Er hoeven geen kruiden aan te pas te komen omdat de shoarma al kruidig genoeg is.

weblog juni 2014 096

 

 

weblog juni 2014 100

 

 

Advertenties