Dit recept kan je maken als voorgerecht maar wij hebben het gegeten als hoofdgerecht met een soepje vooraf.
Dochter en vriend hebben dit heerlijk klaargemaakt, het was weer om te smullen.

 

  • Verwarm de oven op 180 gr.
  • Snijd de 4 (punt) paprika’s  over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  • Leg ze in een  ingevette ovenschaal met de holle kant naar boven ( uiteraard 🙂 )
  • Bak de 350 biologisch rundergehakt met  1 rode ui in stukjes  , 1 eetlepel paprikapoeder , evt wat oregano in  5 minuten  .
  • Voeg 1 klein blikje ( 70 gr) tomatenpuree toe en laat dit alles even sudderen ( ca 10 min.) wat zout en wat peper toevoegen.
  • 75\100 gr geraspte  Paranno kaas (van  Uniekaas of Parmezaanse )mengen met 2 eetlepels paneermeel of fijngemalen broodrestjes .
  • Voeg  2 tl.   rozemarijn toe ( andere kruiden kan natuurlijk ook  zoals Provençaalse, tijm)
  • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi ze met de kaas.
  • Bak ze in de oven in 25\30 min. gaar.

 

weblog 29 juni 2014 007weblog 29 juni 2014 010

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Tarwe of gluten als je de goede paneermeel gebruikt
Suiker

 

 

Advertenties