Wat een goede combinatie , riblappen met tomaat en tijm. De geur van rode wijn erbij , helemaal goed.
Met rijst (of pasta) en lekkere sla is het feestje  compleet.Zo’n pruttelpotje , altijd leuk om te maken en is zo gedaan.
Voor 4 personen:

  •  In braadpan een eetl boter en 2 eetl  olijfolie verhitten. Bak hierin de 8oo gr. in stukjes gesneden( bio) riblap met 2 teentjes knoflook.  ca 5 min.

weblog 1juli 2014 001

  • Giet 1 dl rode wijn erbij  en 3\4 blikje gehakte tomaten.
  • Voeg zout en peper (evt. 1 bouillonblokje van Zonnatura of biologische), 2 theelepels tijm toe.
  • Laat dit ruim een uur sudderen.
  • Voeg dan 1  rode paprika in stukjes en 1 flinke eetl. kappertjes toe en laat dit nog een half uur pruttelen.

 

weblog 1juli 2014 009weblog 1juli 2014 008

  • Evt de saus aanmaken met maïzena ( eerst aanmaken met wat water en dan door de saus)
  • Om te garneren is platte peterselie lekker.

weblog 1juli 2014 014

Dit recept bevat geen:
Melk
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Gluten

Advertenties