Wil je eens een ander deeg uitproberen voor perentaart dan is dit echt een aanrader.
Bijzonder anders , deze vind je niet in de gewone winkel of bakkerij. Misschien bij de natuurwinkels, maar dit zelf maken is het aller lekkerst en het is zo klaar. Het smaakt wat naar amandelspijs maar veel minder zoet .

  • Verwarm de oven op 175 gr. en vet een taartvorm ( ong 18 cm) of kleine taartvormpjes in .
  • Meng 80 gr (spelt) meel  , 100 gr kokosrasp ( let op , zonder conserveermiddel) , 25 gr. gehakte walnoten,60 ml  ahorn of agavesiroop, 60 ml kokosolie of evt roomboter( gesmolten) en 1\3 theel .zout door elkaar tot een deegbol.
    Met keuken machine gaat het het makkelijkst maar ook met de hand is het te doen.Het hoort beetje nat te zijn.
  • In ander kom door elkaar roeren met garder: 100 gr amandelmeel, 60 ml kokosolie (of roomboter gesmolten), 50 gr oerzoet ( of rietsuiker , palmsuiker), 1 ei, sap van halve citroen .
    _DSC0032
  • Schil 2 of 3  rijpe peren en snijd deze door de midden en ontdoe van klokhuis en maak in lengte dunne plakjes zodat bij de kant v\h stokje de peer net niet doorgesneden wordt ( wordt een soort waaier)
  • Druk het deeg op de bodem van de taartvorm en verdeel de amandelvulling hierover .
    Verdeel de peer hierover.
  • Bak dit ong 40-45 min. in de oven gaar.

_DSC0095

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Kunstmatige toevoegingen
Melk
Tarwe ( bij gebruik van speltmeel)
Geraffineerde suikers

 

Advertenties