Deze saus had ik nog nooit gemaakt, zag in de winkel zo’n pot “kip tandoori ” staan en keek op de ingrediëntenlijst en dacht: “dit kan lekkerder en ook nog zonder onnodige suikers en aroma’s” . Een succes was het. Eenvoudig en net zo snel als dat je en pot zou gebruiken voor de saus. Proberen!
Recept voor 4 personen:
- Marineer 300-500 gr kipfiletblokjes met 2 eetl olie, 2 tl kurkuma. 2 tl korianderpoeder ( = ketamboer) , 2 tl/.komijn ( = djinten) , 1 tl cayennepeper. Laat dit een half uur staan zodat het er goed in kan trekken. Langer laten staan kan ook uiteraard.
- Fruit 2 rode uien en 3 teentjes gesneden knoflook even en doe de kip erbij tot het gaar is ( ong. 10 min. )
- Kook ondertussen 300-400 gram ( basmati ) rijst met wat zout.
- Snijd 1 of 2 rode paprika’s in stukjes en evt ook een gesneden rood pepertje en laat dit ook een minuutje meebakken.
- Voeg bij de kip: 200 ml water en 1 klein blikje tomatenpuree ( evt grote naar eigen smaak ) en evt een bouillonblokje ( Zonnatura of biologische) .
- Breng dit aan de kook en laat het zachtjes sudderen. Roer dan 1 kopje yoghurt ( of crème fraiche ) door de saus .
- Als de saus wat dun is dan aanmaken met maizena ( eetl. maizena in kopje en eetl .water erbij , roeren en dat in de saus doen en dan wordt het gebonden.
- Maak de saus op smaak met : kurkuma. komijn. paprikapoeder, cayennepeper. Proeven totdat het lekker pittig is.
- Garneren kan met platte peterselie of verse koriander ( maar daar matig mee zijn).
Lekker bij dit gerecht is komkommersalade of frisse meloen.
Dit recept bevat geen:
Kunstmatige toevoegingen
Gluten
Conserveringsmiddel
juni 21, 2016 at 4:31 pm
Bedankt voor dit heerlijke recept! We hebben er heerlijk van gesmult. Sinds we niet meer met pakjes kookten miste ik de kip tandoori enorm. We hebben menig recept geprobeerd wat niet smaakte als de kip tandoori van het pakje. Maar jouw gerecht lijkt er precies op.
juni 21, 2016 at 6:32 pm
Wat leuk om dat te horen! ja echt lekker is dit recept, vinden wij ook:) . Geen nare nasmaak echt puur kruiden en toch ook beetje zacht.