Recept voor 4-6 personen

  • In een zeef 200 gr rode linzen schoonspoelen.
  • In soeppan doen: Linzen, 1 ltr tomatensap, 2 tl. Italiaanse kruiden, en 1\2 ltr water.
  • Verkruimel er 1 groentebouillontablet ( Zonnatura of biologisch) en laat dit alles 45 min. zachtjes pruttelen.
  • Dan 1 (slagers) rookworst  ( biologische  of vraag slager naar conserveermiddelvrije:  In V’daal bij slager v Doorn, pr Bernhardlaan   en slager op Bruineplein ) en zak grove soepgroenten toevoegen en 15 min. zachtjes laten koken.
  • Snijd dan de rookworst in dunne plakjes en doe ze weer terug in de pan.
  • Op smaak maken met peper en evt. wat zout ( kijk hiermee uit want vaak zit er in de rookworst ook veel zout wat ook weer in de soep komt)

Lekker met bruin\ meergranen stokbrood met kruidenboter.

Dit recept bevat geen :
Suiker
Gluten
Kunstmatige smaakversterkers
Conserveermiddel

Advertenties