_DSC0019

 

Deze puree smaakt heerlijk bij een stoofpot of hachee, biologische pastinaken zijn momenteel veel verkrijgbaar .
Pastinaak is een ouderwetse groente die vroeger meer gegeten werd. Maar wordt momenteel weet wat populairder . Deze  groent is nog wel steeds populair in Engeland en Ierland.
Pastinaak is wit en smaakt naar anijs,er zit veel vitamine C, kalium en vezels in.
Per honderd gram bevat pastinaak 80 kcal, 18 milligram vitamine C, 10 milligram natrium en 50 milligram kalium.

Recept voor ong. 4 personen:

  • Kook 500 gram aardappelen met wat zout
  • Na 10 min. doe je 500 gr gesneden pastinaak erbij en kookt dit samen nog 10-15 min .
  • Pureer dit de mixer met wat melk, nootmuskaat en bio. margarine of roomboter.
  • Voeg zout toe naar smaak.

_DSC0030

 

Dit recept bevat geen:
Gluten
Suiker
Kunstmatige smaakstoffen
Conserveermiddel

 

Advertenties