Bij  deze Sinterklaas-week past heel goed deze eigengemaakte speculaaskoek !
De schaal was hier zo leeg , iedereen smulde hiervan.
Heel eenvoudig te maken , zo klaar  en je hebt alleen wat basis ingrediënten nodig.
Je kan het ook met roomboter maken of met wat minder suiker, net waar je van houd.

  • Doe in een beslagkom: 200 gr.  bloem ( tarwe \ speltbloem of tarwevolkorenmeel), 80-100  gr rietsuiker ( of 50 gram kokosbloemsuiker  of oerzoet) ,   125 gr boter ( roomboter of bio margarine ) , mespunt zout. 2 eetl melk of water en 3 theelepels koek-en speculaaskruiden ( kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel,gember, kardemon,sinaasappelschillen)
  • Kneed hiervan met de vingers een grote bal.
  • Vet een boterkoekvorm of kleine springvorm in met boter en bestuif dat met wat bloem .
  • Verdeel het deeg in de vorm en halveer evt wat witte amandelen en druk die op het deeg.
  • Zet dit in de oven op 170 gr  ongeveer 25-35 min. Laat hem niet te donker worden want dan wordt hij erg hard.

 

Voor hij de oven in gaat
Voor hij de oven in gaat

 

 

 

 

 

 

IMG_1004 seclaas klaar

 

Dit recept bevat geen :
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Kunstmatige smaakstoffen
Melkvrij ( dan bio -margarine gebruiken)

Advertenties