Heerlijke soep voor de koude dagen in de winter.
De zoete aardappel ( bataat ) is erg gezond en maakt de soep net wat zoet , erg lekker ! Deze groente is rijk aan goede vezels en suikers die de groei van goede bacterie in de darmen versterken. Het heeft ook een ontstekingsremmende werking. De bataat past ook goed in een koolhydraatarm -dieet.
Met eenvoudige ingrediënten en korte kooktijd zet je deze soep op tafel. Lekker met donker stokbrood o.d.

 

Voor 4  personen:

  • Fruit in wat kokosolie of boter 2 grof gesneden ui met een laurierblad glazig in een soepppan
  • Voeg 1 grote zoete aardappel  in stukken, 2 geperste teentjes knoflook en 1 volle theelepel geelwortel (= kurkuma) en wat nootmuskaat en gemalen kruidnagel toe en fruit dit mee.
  • Giet hierbij  een half liter bouillon ( van 2 tabletten  Zonnatura  of biologisch) toe en laat dit zachtjes koken  ong 15 min.
  • Pureer de soep met staafmixer of blender ( haal eerst laurierblad eruit) . Voeg half liter water toe en 1 of 2 uien  kleingesneden ui en 2 eetl verse kleingesneden tuinkruiden ( bv peterselie , bieslook) .
  • Verwarm dit nog even en evt op smaak maken met zwarte peper.

_DSC0001Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Melk
Suiker
Gluten

Advertenties