Dit onderstaande recept wil ik graag met jullie delen .  Zonder kant -en klare pakjes en zakjes ( waar van alles in zit wat je liever niet wilt eten ) is dit gerecht veel lekkerder en leuker om te maken.

Voor 4 personen:

  • Bak 500 gr blokjes kipfilet en voeg dan ong 400 gr . Chinese groenten toe ( prei, taugé, ui, wortel, champignons, groene \rode paprika , rood pepertje)
  • Beng dit op smaak met zout, peper en 1 teen gesneden\ geperste  knoflook
  • Klop 8 eieren ( 2 p.p) los met 1 tl. five spice kruiden (zelf mengen kan met  kaneel, steranijs, kruidnagel, venkelzaad , cayennepeper evt gemberwortel , koriander)
  • Voeg dit aan het kipmengsel toe en bak de foeyonghai gaar  ( het ei stolt en wordt een dikkere massa)
    de saus
    de saus

    Ondertussen  maak je de saus:

  • In pannetje 1 knoflook en 1 ui gesneden in zonnebloemolie bakken .
    Voeg 200 gr Tomatenketchup ( biologische bv van Jumbo of andere zonder conserveermiddel bv Calve ), 50 ml ketjap ( biologische of van Inproba ( 100 % natuurlijk ) , 2 eetl. gembersiroop ( biologische, in andere zitten teveel chemische toevoegingen, of extra gemberpoeder. verse gember met wat rietsuiker , oersuiker o.d.) Als je geen rode peper in de groente hebt gedaan dan iets sambal ( biologische ) toevoegen , dan wordt het lekker pittig.
  • Roer deze saus door de kip met groente of serveer het apart en eet het  met gekookte rijst en kroepoek.
    _DSC0010

Dit gerecht bevat geen :
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers
Melk
Gluten

Advertenties