Na genoten te hebben van het gebied rond ” Sheeps Head” reizen we per huur- autootje naar Killarny. De natuur veranderd weer in elk gebied en de rust is echt wat opvalt.

We arriveerden in een leuke, nette  B&B  “Sika Lodge” in de stad, wel aan  een doorgaande weg maar verder prima voor elkaar. Lopend kan je naar de stad met z’n vele restaurants en pubs.In en gezellige restaurantje hebben we Ierse stew gegeten,  was voortreffelijk. De wijn is daar peperduur maar ja die hoorde daar toch echt bij.

Omdat de gasten af en aan liepen , zat je er niet super lang en zijn bij een pub een Irisch coffee wezen drinken . Zo huiselijk daar: tv aan , van oud tot jong hangt aan de bar of zit bij de tafeltjes. Zo konden we genieten van de Ierse pub-cultuur.

186

Na een heerlijk nachtrust hadden we een heerlijk ontbijt.

Het “breakfast menu” hing in de eetkamer en de gastvrouw kon heerlijke pancakes maken. ook de cheesecake was voortreffelijk.

189

Ook heeft ze handige tips en aanwijzingen voor die dag qua uitjes en bezienswaardigheden.

Met volle buik konden we onze geplande activiteiten genieten, want wat veel moois is daar te zien.

pancakes
pancakes
cheesecake
cheesecake

Zoals Castle Ross:
Rondleiding en boottocht naar onbewoond eiland “Monck isle”

Na Killarny gaan we richting Atlantische oceaan naar B&B Horizon.Smalle weggetjes met aan de kant grote braamstruiken. Vergezichten en uiteraard de “Cliffs of Moher ” bekeken.

In Miltown Malby zijn we gaan eten bij  “Bakehouse ” . Weer Iers rundvlees met puree nu en heerlijk zelfgebakken brood vooraf  ( zeer bijzondere smaak ) met roomboter.

192

Iers rundvlees
Iers rundvlees

Het natuurpark “the Burren” is en zeer uitgestrekt, rustig en bijzonder . De eigenaar van onze B&B gaf aan dat we echt bij het beroemde visrestaurant  “Moncks” in Ballyvaughan moesten eten.
Nou dat hebben we gedaan en hebben genoten van de zalm als lunch.

211

Onze laatste B&B was meer een hotel in de stad Cork, vanwaar we weer op het vliegtuig zijn gestapt. De kamer was matig maar het ontbijt gelukkig prima.

American pancakes
American pancakes

Heerlijk door de stad gelopen, geshopt , lekker gegeten en op terrasjes gezeten.

Ierland , ja de moeite waard!

212

Advertenties