Afgelopen weekend hebben we genoten van een BBQ.  Had rucola die op moest en ben aan de slag gegaan en heb een heerlijke pesto gemaakt hiervan. Walnoten kunnen goed erin, maar ik heb hazelnoten gebruikt en dat was ook erg lekker.
Wel heb je om dit te maken een staafmixer nodig.

 

  • Doe 50 gr Parmezaanse kaas of geraspte Paranno kaas ( zonder conserveermiddel) met   40 gram (bio) rucola in het bakje van de staafmixer met 2 eetl. walnoten of hazelnoten , 1 teen knoflook ( geperst of fijn gesneden) en 8 eetlepels extra vierge olijfolie.
  • Pureer dit en maak de pesto op smaak met zout en peper.

_DSC0116

Door een ( spelt, glutenvrije ) pasta is het heerlijk met bv gegrilde tomaatjes of zongedroogde. Feta kaas of mozzarella in stukjes.Heerlijk voor bij de BBQ als salade .

_DSC0128_DSC0129

_DSC0140

Spiesjes met champignons met tuinkruiden en knoflook  en gebakken verse ananas en wat stukjes perzik was ook erg lekker op de bbq.

Dit recept bevat geen:
Tarwe ( als je spelt of glutenvrije pasta  gebruikt)      
Suiker
Conserveermiddel
Kunstmatige smaakversterkers.

Advertenties