Afgelopen week weer een keer gezellig met vriendinnen gekookt en samen gegeten. Altijd weer lekker en gezellig en we praten de hele avond natuurlijk weer fijn bij.

Eerst een fris voorgerechtje met  haring, bietjes, citroen, dille , appel en komkommer met zure room erop.
We hadden heerlijk verse vis ( victoriabaars) .De  filets gemarineerd  met mosterd , kruiden , olie en witte wijnazijn.en toen  gebakken in de pan. Deze week ga ik dit ook een keer voor mijn gezin klaarmaken wel met een eenvoudiger marinade. Bijgerecht waren rauwe courgettelinten met crème fraîche , knoflook en  platte peterselie en daarnaast ook verse bospeen._DSC0146

Voorgerecht met haring , appel, komkommer , dille .
Voorgerecht met haring , appel, komkommer , dille .

Als nagerecht  mousse van avocado, banaan en cacao.( suikervrij) met een aardbei  en munter erop.

mousse ( nagerecht)
mousse ( nagerecht)

Ook even voor het weekmenu  in diepvries gekeken wat op moet binnenkort en dat gaf weer ideeën  : Spinazie, aardappelkroketjes.
Zo is er toch weer een goed weekmenu tot stand gekomen, wie weet kan het jullie inspireren.

weblog juni 2014 100
Maandag:

Spitskool met kip shoarma en couscous\rijst  ( keuzemenu)

Dinsdag:
Spinazie met ei en gekookte aardappelen en vlees

Woensdag:
Pasta met aubergine en mozzarella en rucola sla

Donderdag:
Kip Korma

Vrijdag:
Verse vis met wortels en peultjes en aardappelkroketjes ( keuze menu)

Zaterdag:
Patat met erwten en sla

Zondag:
Tapas met vrienden.

Advertenties