Deze cake past erg goed bij deze zomerse temperaturen. De frisse smaak van de ricotta en de bessen komen goed tot hun recht .
Ik heb hem al meermalen gemaakt en iedereen smult ervan.

 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop de 150 gr roomboter ( of bio. margarine) samen met 250 gr. ricotta (of Griekse yoghurt , kwark ) en 150 gr. rietsuiker \ witte basterdsuiker   zacht en romig. (of 125 gr , ik doe altijd wat minder)
  • Een voor een de 3 eieren toevoegen, dus 1 ei erdoor mixen en dan de ander weer.
  • Voeg dan 150 gr. zelfrijzend bakmeel toe en roer/mix dit maar even door.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm ( 23 cm) en verdeel 100-150 gr.  blauwe bessen ( evt uit diepvries) erover, druk ze er licht in.
  • Bak de cake ongeveer 45 min.
De cake gaat de oven in.
De cake gaat de oven in.

_DSC0172Dit recept bevat geen:
kunstmatige smaakstoffen
conserveermiddel

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Advertenties