Vandaag had ik 2 rijpe avocado’s in huis en heb daarvan quacamole ( avocadomousse)  gemaakt. Dit is een (dip)saus, afkomstig uit het zuiden van Mexico .
Een lekker borrelhapje \ bijgerecht \ tussendoortje , waar van je goed verzadigd raakt en wel van gezonde ingrediënten. Wat willen we liever. Snacken maar dan gezond.

 

  • Haal de schil van 2 avocado’s en prak deze in schaal fijn.
  • Snijd 1 of 2 rijpe tomaten in kleine stukken ( zaadlijsten er even uitlepelen)
  • Voeg 1 eetl. limoensap , een klein rood uitje in fijne stukjes en evt 1  fijngesneden knoflook in fijne stukjes toe ( had dit zelf niet gedaan, was zo al heel lekker)
  • Prak dit alles door elkaar ( zo fijn als je zelf wilt, grover kan ook) met 1\2 tl komijn ( djinten) en wat koriander ( vers 15 gram of 1\2 tl gemalen) en zeezout  en evt een rood pepertje of tabasco in zeer kleine stukjes als je van pittig houd.

Lekker met tortilla chip naturel of in de tortilla.

_DSC0082

Dit recept bevat geen:
Melk
Gluten
kunstmatige smaakstoffen
Conserveermiddelen
Koolhydraatarm

Advertenties