Dit is echt een heerlijke soep die zich goed leent voor als je veel eters krijgt en je deze een dag van tevoren klaar wilt hebben. De keuken geurt heerlijk tijdens het bereiden, zeker als je er wijn bij doet , wat de soep erg bijzonder maakt. Uiteraard kan het ook zonder als je niet van die smaak houdt.

 

  • Fruit in een soeppan 1 ui of wat kleine sjalotjes met 2 teentjes knoflook.
  • Voeg 4 ons runder-poulet toe en bak deze lichtbruin.
  • Voeg een klein blikje tomatenpuree toe of maak dit zelf van wat tomaten met beetje tijm even gekookt en dan met de staafmixer pureren.(veel lekkerder uiteraard.). Bak dit even mee.
  • Giet 150 ml rode wijn en 1,5 liter bouillon ( van 3 Zonnatura of biologische bouillonblokjes ) erbij.en breng de soep aan de kook en laat dit 2 u sudderen.
  • Voeg de laatste 20 min.2  rode paprika’s en 1 tl gedroogde tijm toe. Kan uiteraard ook met verse Italiaanse kruiden .

_DSC0074_DSC0065

Dit recept bevat geen :

Kunstmatige smaakversterkers
Geen conserveermiddel
Geen gluten ( wel goed bouillonblokje gebruiken dan)
Geen suiker

_DSC0082

Advertenties