Dit is een lekkere saus van avocado, basilicum, knoflook , Parmezaanse kaas etc , snel klaar met een staafmixer . Leuk om te maken, gezond en voedzaam. Dit recept is met zalm maar dit kan je ook achterwege laten ( zalm maakt het lekker ” hartig” maar dit kan ook met zoute kappertjes of ansjovis.) 

  • Kook 400 gr. tagliatelle met iets zout
  • Doe stukjes vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s in bakje met 75 gr Parmezaanse kaas, handje  basilicum ( vers is het lekkerst), 2 teentjes knoflook, sap van halve citroen, zout , peper en 4 eetl olijfolie . Pureer dit.
  • Giet de pasta af en houd wat kookvocht over, doe het terug in de pan.
  • Roer de avocadosaus erdoor , verwarm dit alles zachtjes  en dan beetje bij beetje 200 -300 gr. winterpostelein (of spinazie) erdoor roeren.
  • Voeg dan 200 gr gerookte zalm in stukjes toe en 2 lente\bosuitjes in kleine ringetjes
  • Evt wat kookvocht toevoegen als de saus wat dik is .
  • Proef dit en evt nog zout \ peper , basilicum  of kaas toevoegen naar eigen smaak.

2015-10-23 17.14.49   2015-10-23 17.20.16

Dit recept bevat geen:
Kunstmatige smakversterkers
Conserveermiddel
Suiker

2015-10-23 17.28.52

Bron: Kookmagazine “Boodschappen”

Advertenties