Dit is een verrassend lekker en makkelijk te bereiden voorgerecht. Het heeft een bijzondere smaak door de schapenkaas maar als je het wat toegankelijker wilt maken gebruik je Parmezaanse kaas of  gewone geraspte kaas. Al vind ik de eerste genoemde kaas echt een topper en met een  goed glas rode wijn erbij is het af.


Je kan het ruim van te voren klaarmaken ( later in de oven) en je hebt niet het spannende moment of deze rijzen wil zoals bij een soufflé.
Er komen geen gluten aan te pas en het bevat heel weinig koolhydraten ( 2 gr).

  • De oven verwarmen op 175 gr.
  • Doe een bakje ricotta ( 250 gr) in een kom en voeg 75 gr geraspte Pecorino Romano ( schapenkaas , te koop als een punt harde kaas) of Parmezaanse kaas . Roer  dit door elkaar
  • Voeg 3 of 4 zongedroogde kleingesneden tomaten op olie toe en 2 los geklopte eieren toe  en maak op smaak met peper evt. iets zout maar matig hiermee zijn.
  • 2015-11-28 16.43.17Vul 4 soufflébakjes ( of mini ovenschoteltjes) met dit mengel .
  • Rooster 35 gr.pijnboompitten ( droog , niet in olie) en bestrooi de bakjes hiermee.
  • Bak dit in de oven 20 min. Serveer ze warm, lauw of koud .

 

2015-11-28 16.54.27
Voor ze de oven ingaan

Bron: A.H recepten

Advertenties