Wat hebben we weer gesmuld van dit Italiaanse recept.
Eenvoudige  ingrediënten maar het heeft wel een tijdje gesudderd (slow cooking) en dan serveren met verse basilicum en geraspte harde ( geiten, schapen) kaas .

Recept voor 4 personen

  • Bak 1 grote of 2 kleine  uien , 1 bleekselderij en 1 grote wortel allemaal in stukjes gesneden 10 min in wat olie.
  • Voeg een blikje tomatenblokjes en evt paar verse tomaatjes toe en maak op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal 30 min stoven. Evt de saus met staafmixer glad maken maar is niet noodzakelijk.
  • Ondertussen de aubergines in blokjes snijden en  bestrooien met wat zout zodat het vocht er wat uittrekt en laat ze uitlekken.
  • Na 20/30  min. de aubergineblokjes bakken in een koekenpan met wat olie , goudbruin en gaar.
  • Kook de 400 gr biologische volkoren penne (pasta) gaar
  • Roer de aubergine door de saus en voeg de gare penne toe.
  • Wil je er vlees doorheen dan is 1 ons biologische salami in plakjes of stukjes er lekker door. Dat heb ik deze keer  ook gedaan.
  • Scheur of snijd een bosje verse basilicum  en roer deze door de pasta.
  • Heerlijk met rucola-sla en geraspte kaas (bv harde geitenkaas of schapenkaas)

IMG_3011 (2)

Dit recept bevat geen:
Kunstmatige smaakversterkers
Suiker
Conserveermiddel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

we weer gesmuld van Italiaanse recept.

 

Advertenties