Chocolade,  altijd heerlijk maar dan eet dat ik dat het liefst met natuurlijke suikers. Dit recept is  met noten, dadels, kokos en cia-zaad . Een prima alternatief voor de gewone chocolade  bonbons.
Ze zijn goed in te vriezen, handig zodat je altijd wat achter de hand hebt.

  • De 200 gr. dadels ( zonder conserveermiddel bij Marokkaanse supermarkt of natuurwinkel te koop) 15 min laten weken in lauw water.
  • Dan in de blender of staafmixerkom mengen : 170 gr. gemengde noten (ongezouten) 1 banaan, 2 el.cacao, 60 ml kokosolie, 1 el cia-zaad, 1 tl kaneelpoeder, paar druppels vanille – essence (natuurwinkel) .
  • Laat het in een kom 10 min. staan en zich wat binden .
  • Maak met vochtige handen balletjes van de massa. (kleverig werkje , maar gewoon doorgaan 🙂 en rol deze door de 6 eetl. ( evt wat meer) gemalen kokos.
  • Laat ze opstijven in de koelkast tenminste een uur.

IMG_3066

Bron: Jamie kookmagazine

 

 

Advertenties