Deze taart heb ik al vaak gemaakt en blijf er van genieten.Vooral als nagerecht is hij erg lekker door de frisse smaak van citroen en kokos. Een vriendin heeft hem een keer gemaakt voor een vriendinnen-etentje  en dat viel in de smaak!

  • Oven op 175 graden voorverwarmen
  • Smelt 75 ml kokosolie in een pannetje, van het vuur af en voeg 40 ml agavestroop daarbij.
  • Meng in kom 100 gr amandelmeel ( of zelf malen van blanke amandelen) en 200 gr kokosrasp, rasp van 1 bio.citroen en een beetje zout.
  • Schep hier de afgekoelde kokosolie met agavestroop en 2 bio. eiwitten doorheen en roer dit tot een deeg.
  • Bekleed een vorm met bakpapier en verdeel het deeg hierin ( met bolle kant v natte lepel aandrukken en zet deze 10 min.in de oven.
_DSC0047
zelf amandelmeel maken

IMG_3464
Bodem voor hij de oven in gaat
kokostaart
Na 10 min .in de oven

Voor de vulling:

 

  • Klop met mixer 3 grote bio. eieren , overgebleven 2 eidooiers en 90 ml agavestroop tot een schuimige massa
  • Doe hier 40- 60 ml citroensap bij (  1 of 2 citroenen uitgeperst, kan ook met bio. citroensap uit flacon )  en 35 gr amandelmeel.Roer dit tot een glad mengsel.
  • Deze vulling giet je in de taartvorm en laat dit 20 min. bakken.
  • Strooi wat kokosrasp over de taart als hij net uit de oven komt.

 

kokostaart (2)

Dit recept bevat geen:
Conserveermiddel
Melk
Geraffineerde suiker
Conserveermiddel
Gluten

Bronvermelding: http://www.healthylicious.nl 


Advertenties