Na de Paasdagen had ik tokkelroom en veel eieren over, tja en wat maak je daar dan van ……. cake met advocaat en chocolade.
Een prima  combinatie, heb er niet teveel tokkelroom in gedaan zodat je het net proeft maar niet overheerst en chocolade omdat dat er goed bij past en iedereen daar gek op is 🙂

En inderdaad, de cake  was super lekker. We hebben er van gesmuld!

IMG_2505.JPG

  • Oven voorverwarmen op 160 gr.
  • Met mixer 250 gram roomboter (of bio.margarine)  met 200 gr rietsuiker mengen.
  • Daarna 5 eieren toevoegen en paar minuten mixen.
  • Wat advocaat/tokkelroom naar eigen smaak toevoegen (  minimaal 150 cl. )  .Dan 250 gr zelfrijzend bakmeel  toevoegen   (of speltbloem met th.l bakpoeder) en even door roeren of mixen.
  • Van chocoladetablet van 70% cacao stukjes hakken en erdoor roeren.
  • In met bloem bestoven tulband of ander bakblik het beslag gieten en dit 45 -60 min. garen.IMG_2506IMG_2504

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept bevat geen:
Tarwe ( bij gebruik speltbloem) 
Conserveermiddel

IMG_2513

 

 

 

 

 

Advertenties