Een ragout zelf maken is velen malen lekkerder en lichter verteerbaar dan uit blik of pakje.
Het is een heel toegankelijk rijstgerecht waar de kinderen ook van smullen en is redelijk snel klaar. Soms ook handig ūüôā

  • Bak 2 uien en 2 stengels bleekselderij ( beide in kleine stukjes gesneden) even aan in wat olie .
  • Voeg 500/600 gr. kipfiletreepjes of blokjes daarbij en bak dat 2 min. mee.
  • Strooi 2 eetl. bloem ( evt spelt of glutenvrije bloem) en 1 volle¬†theelepel kerriepoeder over de kip en roer het om.
  • Giet hierover 250/ 300 ml bouillon ( bio bouillontablet of groente bouillontablet ¬† Zonnatura ) en roer dit goed door tot een saus.
    _DSC0055
  • Als het kookt doe je hier 200/300 gr doperwten uit ¬†de diepvries door en breng de saus weer aan de kook. Voeg 125 ml creme fraiche toe of bv. kokosmelk,¬†sojaroom. Laat dit 10-15 min zachtjes pruttelen.
  • Proef de ragout en maak op smaak met peper en/of zout. Als de saus te dun is even binden met wat maizena ( eerst aangemaakt met wat water)
  • Evt nog een bosuitje erdoor snijden.

Serveren met komkommersla  en rijst.

IMG_1896
De groenten met kip , nu de saus nog.

 

Bron: ah.nl

 

 

 

Advertenties