De courgette hartige taart is ook voor mensen die koolhydraat arm of glutenvrij eten een goede keuze ( deze dan zonder bladerdeeg maken). De frisse zomer smaak en  de verse kruiden maken deze taart bijzonder. De ervaring leert dat kinderen  meer de  hartige taart met broccoli  waarderen omdat dit gerecht duidelijk eens wat anders is., tja en dat is voor de meeste kinderen lastig. Deze taart maak ik vaak in combinatie met andere hartige taarten , dan is het echt genieten. Hij kan ook heel goed als borrelhapje of bij de bbq. Op kamertemperatuur is hij erg lekker.

147.jpg
Hartige taarten buffet (links achter de courgettetaart zonder bladerdeeg)
  • Bekleed quiche of springvorm met 5 plakken bladerdeeg of gebruik geen bladerdeeg en pak een ovenschaal (bv lasagne-ovenschaal) en vet deze in met wat olie._DSC0027 (1)
  • Rasp  600 gr courgette (met schil) grof en druk het vocht er wat uit ( anders wordt de taart erg nat)
  • Klop 5 eieren los in een grote kom en voeg 125 ml olijfolie , en verse gesneden kruiden toe ( basilicum, dille, beetje munt, bieslook , peterselie )
  • Snijd 200 gr fetakaas in blokjes en voeg deze aan het mengsel toe met 150 gr  geraspte kaas ( bv Parrano  van uniekaas bv of bio kaas)

    _DSC0021 (1)
    fetakaas

     

  • Roer er 150 gr zelfrijzend bakmeel of (spelt,glutenvrij) bloem  door en voeg wat zout en peper toe . De zeezout mix van Fair Trade is echt aan te raden  omdat er chili in zit, net wat pittiger. Anders wat cayennepeper erbij doen.
  • _DSC0024 (1)Giet dit hele mengsel in de taart vorm ( met of zonder bladerdeeg ) en druk  8 -12 gehalveerde kleine tomaatjes  hierin.
  • Bak de taart in de oven op 180 graden 45 tot 50 min. Hij is klaar als hij terug veert als je erop drukt._DSC0034 (1)

_DSC0053 (1)

Bron: a.h recepten 

 

 

Advertenties